Házirend

 1. A jégcsarnokban közönségkorcsolyázásra csak az előre meghirdetett időpontokban van lehetőség melyeket a ajkajegcsarnok.hu weboldalunkon, a Facebook oldalunkon és az Instagram oldalunkon tüntetünk fel.
 2. Jégfelújítás alatt a jégpályán tartózkodni tilos!
 3. Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a pénztárban vásárolt bérlet minden megkezdett közönségkorcsolyázási alkalom esetén érvényesítésre kerül, függetlenül az adott közönségkorcsolyázási alkalom hosszától.
 4. A jégpálya látogatói csak érvényes belépőjegy/bérlet birtokában léphetnek a pályára. A belépőjegy váltásakor vagy bérlet érvényesítésekor minden korcsolyázni szándékozó karszalagot kap. A jégpálya csak ezen érvényes, sérülésmentes szalag viselése esetén használható. A pályafelügyelő bármikor ellenőrizheti a karszalag meglétét és annak minőségét.
 5. A jégpálya használatára feljogosító belépőjegy/bérlet megvásárlásával a korcsolyázók elfogadják a jégpálya házirendjét, és tudomásul veszik, hogy a házirend megsértése esetén a pályafelügyelők a pálya haladéktalan elhagyására kötelezhetik őket.
 6. A Jégcsarnok területén és külső környezetében, továbbá a jégpályán mindennemű szándékos rongálás (beleértve a jég felületének rongálása is) anyagi felelősségre vonással jár.
 7. A Jégcsarnok területére görkorcsolyával belépni tilos!
 8. Az épületben tilos dohányozni, a dohányzás csak az arra külön kijelölt helyen engedélyezett!
 9. A Jégcsarnokban korcsolyával közlekedni csak a gumiborítással ellátott helyeken lehet! Ellenkező esetben a bérelt korcsolya élezési díját kötelező megfizetni!
 10. A jégpályát mindenki csak saját felelősségére használhatja.
 11. A Jégcsarnok egész területén a rend fenntartása érdekében a biztonsági őr, a pályarendész és a szolgálatban lévő karbantartó jogosult intézkedésre.
 12. A Jégcsarnok területére behozott tárgyakért felelősséget nem vállalunk! A személyes tárgyak, értékek biztonságos őrzése érdekében javasoljuk az értékmegőrző igénybevételét.
 13. Jégre lépni cipőben, bármilyen csomaggal, bottal vagy egyéb balesetveszélyt okozó tárggyal szigorúan tilos!
 14. A jégpályán a folyamatos korcsolyázást, haladást akadályozni, mások testi épségét veszélyeztetni, a kijelölt menetiránnyal szemben korcsolyázni tilos!
 15. Közönségkorcsolyázás ideje alatt az elkerített területen csak az arra illetékesek tartózkodhatnak!
 16. Korcsolyaoktatást csak a Jégcsarnokkal szerződésben álló vagy a szerződéses partner által delegált oktatók tarthatnak.
 17. Alkohol, tudati állapotot befolyásoló szer, gyógyszer hatása alatt álló személynek jégre lépni tilos!
 18. Elsősegély doboz az Pénztár helyiségében található.
 19. A házirendben foglalt szabályok megsértése a Jégcsarnok területéről való kitiltást vonhatja maga után.
 20. A Jégcsarnokban csak az itt vásárolt ital fogyasztása megengedett. A biztonsági őrök felszólítása esetén mindenki köteles a táskáját bemutatni!
 21. A jégpályán kesztyű használata kötelező! Gyermekek számára javasolt fejvédő sisak használata.
 22. A jégpálya területén a közönségkorcsolyázás időtartama alatt tilos csoportos játékot (jégkorong bármely formája, fogócska, labdajátékok, koronggal való foci vagy egyéb játék stb.) játszani és gyorskorcsolyában korcsolyázni.
 23. A pálya befogadóképessége miatt a pálya üzemeltetője a korlátozott jegykiadás jogát fenntartja.
 24. A pályára belépni és azt elhagyni csak a kijelölt kapun keresztül lehet. A palánkon átmászni, arra felülni szigorúan tilos.
 25. A jégpálya területére házikedvencet, élőállatot behozni tilos!
 26. A jégcsarnok területén kordonnal, szalaggal és egyéb módon jelzett lezárt területekre bemenni tilos!
 27. A jégpályát 10 éven aluli gyermek csak nagykorú felügyelete mellett használhatja és számára védősisak használata kötelező.
 28. A belépőjegy és a bérlet megvásárlásával a Jégcsarnok látogatói elfogadják, hogy a nyitvatartási idő alatt, valamint a Jégcsarnok rendezvényein kép-, és hangfelvételek készülhetnek, melyeken, mint látogatók feltűnhetnek. A felvételeken szereplő látogatóink semmilyen követeléssel nem léphetnek fel a rendezőkkel, a felvétel készítőivel vagy annak jogos felhasználóival szemben.